کبد چرب دشمن زیبایی شما!
شادابی و سلامتی

کبد چرب دشمن زیبایی شما!

( 0 ) امتیاز

فائزه - 18 تیر 1398

امروزه به دلیل سبک ساکن و کم تحرک زندگی، رژیم های غذایی نامناسب، مواد غذایی اولیه ناسالم در پخت و طبخ غذاها، بسیاری از مردم به بیماری کبد چرب مبتلا هستند. بیماری کبد علاوه بر اینکه روی رنگ پوست، شادابی پوست و رنگ دندانها و چشمهای شما اثرات مخربی دارد بر سطح انرژی روزانه و روحیات و خلق و خوی شما نیز تاثیرگذار است.

  • امروزه به دلیل سبک ساکن و کم تحرک زندگی، رژیم های غذایی نامناسب، مواد غذایی اولیه ناسالم در پخت و طبخ غذاها، بسیاری از مردم به بیماری کبد چرب مبتلا هستند.
    کبد (Liver) یکی از اعضای کلیدی در بدن انسان است که مسئول فیلتر کردن مواد غذایی و نوشیدنی های مصرف شده است یعنی فاکتورهای مضر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستم های دیگر بدن می کند. کبد به طور طبیعی خود را توسط سلول هایی ترمیم و پاکسازی میکند . وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است اما اگر کبدی دارای 5 تا 10 درصد چربی باشد کبد چرب نامیده می شود.
    یکی از راههای تشخیص کبد چرب، آزمایش خون و انجام سونوگرافی شکمی است. وقتی که شما برای تشخیص چربی کبد خود سونوگرافی انجام میدهید ممکن است با چنین متنی مواجه شوید.
    " اکوی پارانشیم کبد افزایش یافته است ( معادل کبد چرب گرید 2 تا3 )"
    کبد چرب در سه گرید 1، 2 و 3 تقسیم بندی میشود که به ترتیب میزان چربی در این گریدها افزایش پیدا میکند به صورتی که در گرید 1 میتوان با حذف غذاهای چرب، افزودن سبزیجات و میوه ها به رژیم غذایی، کبد خود را پاکسازی نمود اما در گریدهای 2 و 3 علاوه بر تغییر در سبک زندگی باید دارو نیز مصرف نمود.

    علائم و نشانه های کبد چرب

    کبد چرب از جمله بیماری هایی است که علائم بالینی چندانی ندارد اما در صورت برخورد با موارد زیر حتما به پزشک متخصص مراجعه نموده و کبد خود را آزمایش کنید.
    1. احساس خستگی و بی حالی مداوم
    2. احساس سنگینی و کاهش اشتها
    3. حالت تهوع
    4. ضغف عمومی
    5. درد در مرکز یا سمت راست شکم
    6. گیجی
    7. ایجاد لکه های قهوه ای پراکنده در پوست صورت و دست
    8. ایجاد جوش های قرمز بین دو کتف
    9. زرد شدن چشم ها، پوست صورت و کف دست و پا
    10. احساس خارش و مورمور شدن دائمی در نقاط مختلف بدن

    چگونه از چربی کبدمان جلوگیری کنیم ؟

    1. میوه ها و سبزیجات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
    2. از زیاده روی در خوردن فست فود و غذاهای نیمه آماده بپرهیزید.
    3. از میزان چربی و روغن در غذاهای خود بکاهید و از مصرف چربی های ترانس خودداری کنید.
    4. به صورت مرتب ورزش و پیاده روی کنید.
    5. از گوشت سفید بیش از گوشت قرمز استفاده نمایید
    6. برای رفع عطش و تشنگی خود به جای نوشیدنی های مضر از شربت سکنجبین یا عرق گل مریم استفاده کنید.
    7. از موقعیت های استرس زا دوری کنید.
    8. میزان مصرف قند را تا جایی که میتوانید کاهش دهید و به جای مصرف قندهای مصنوعی از شیرینی هایی مثل خرما و کشمش استفاده کنید.
    به یاد داشته باشید که بیماری کبد علاوه بر اینکه روی رنگ پوست، شادابی پوست و رنگ دندانها و چشمهای شما اثرات مخربی دارد، بر سطح انرژی روزانه و روحیات و خلق و خوی شما نیز تاثیرگذار است. به طوریکه تحقیقات پزشکی حاکی از آن است که افراد دارای کبد چرب زودتر از بقیه افراد عصبی میشوند و کنترل کمتری روی خشم خود دارند
    پس اگر جزو آن دسته از کسانی هستید که سبک زندگی ناسالمی دارند از همین امروز سعی در تغییر آن کنید تا سالمتر، زیباتر و دوست داشتنی تر باشید.
    خواندن این مقالات را هم توصیه می کنیم:

نظرات کاربران

نظر خود را درباره این مقاله به اشتراک گذارید.

نظری ثبت نشده است