رسوم عروسی در مراکش
برنامه‌ریزی جشن عروسی

رسوم عروسی در مراکش

( 0 ) امتیاز

شیرین - 21 شهریور 1397

مانند ایران قدیم مراکشی ها هفت شبانه روز عروسی های خود را جشن می گیرند و سنت های زیادی برای عروسی دارند، که اشنایی با انها مطمئنا برای بسیاری جذاب خواهند بود. پوشیدن لباس عروسی به نام کفتان ، مراسم حمام قبل از عروسی، حنا بندان و بسیاری از مراسم های دیگر بخش بسیار مهمی از این جشن ها را تشکیل می دهد که ما در این مقاله بیشتر آنها را برای شما شرح می دهیم.

مانند ایران قدیم، مراکشی ها هفت شب و هفت روز عروسی های خود را جشن می گیرند و سنت های شیرین و زیادی برای عروسی دارند، که آشنایی با آنها مطمئنا برای بسیاری جالب و جذاب خواهند بود. پوشیدن لباس عروسی به نام کفتان یا “kaftan” ، مراسم حمام قبل از عروسی، حنابندان و بسیاری از مراسم های دیگر بخش بسیار مهمی از این جشن ها را تشکیل می دهند که ما می خواهیم در این مقاله بیشتر آنها را برای شما شرح دهیم.

مراسم حمام قبل از عروسی

شروع جشن عروسی مراکشی با حمام عروس آغاز می شود؛ به این صورت که تمام خانم ها، از فامیل های نزدیک تا دور و دوستان، دورِ عروس جمع می شوند و به حمام می روند و عروس را برای شب عروسی آماده می کنند.

مراسم حنابندان مراکشی

بعد از حمام عروس نوبت به مراسم حنابندان می رسد. مجددا خانم های فامیل باهم جمع می شوند و دستها و پاهای عروس را با نقشهای حنا تزئین می کنند و این تزئین معمولا از تزئین حنای دیگران پیچیده تر و زیباتر است. حنا گذاشتن برای عروس در فرهنگ مراکش، سمبلی از باروری، زیبایی و سرنوشت خوب است. سایرین نیز پس از عروس بر روی دستان و پاهای خود حنا می‌بندند و بعد از آن با رقص و آواز برای عروس آرزوی نیکبختی می کنند.

گفته می شود که گاهی اوقات آقایانِ فامیل و آشنایان نیز با داماد همراه می شوند و برای یک وعده دورِ هم جمع می شوند و نیز قرآن می خوانند و برای پیوند پیشِ رو دعا و طلب خیر می کنند.

جشن عروسی چه زمانی برگزار می شود؟!

از لحاظ تاریخی، مراسم ازدواج در روزهای یکشنبه های آخر پاییز بعد از برداشت محصول برگزار می شود، زمانی که غذای زیادی برای جشن گرفتن وجود دارد.

لباس عروس و داماد مراکشی

لباس عروس مراکشی کاملا بر حسب منطقه متفاوت است؛ اما در هر حال رنگارنگ بودن، ویژگی مشترک همه لباسهای عروسی مراکشی است. مانند سایر فرهنگ ها، رنگ های مختلف معانی خاصی دارند. به عنوان مثال، زرد برای دور کردن انرژی بد و سبز برای خوش شانسی پوشیده می شود. لباس عروس های مراکشی بلند هستند و معمولا از سه جز همراه با روسری های بلند و توری تشکیل می شود. در روز عروسی یک خانم که مسئول آراستن عروس خانم است، 3 یا 4 دست لباس برای عروس خانم می آورد تا او یکی از آنها را بر تن کند. سپس او را با جواهرات و آرایش صورت و موها برای عروسی اماده می کند.

لباس داماد مراکشی نیز از دو بخش تونیک و شلوار تشکیل می شود و به آن جابادور یا “jabador”  می گویند.[[[shprod||از محصولات سایت بزمینه دیدن کنید.||12]]]

رسم های مراکشی ها روز عروسی

عروسی سنتی مراکش تا هفت روز، با مراسم جداگانه برای مردان و زنان انجام می شود. سه روز اول صرف آماده سازی جشن و زیبایی عروس خانم است. در روز چهارم، عروس و داماد ازدواج می کنند. در روزهای پنجم و ششم، جشن ها ادامه می یابند و سرانجام در روز هفتم، گروه های مردان و زنان ترکیب می شوند و عروس بر بر روی یک کجاوه تزئین شده در مقابل دوستان و خانواده می‌نشیند. مردان، داماد را بر روی شانه های خود بلند می کنند و عروس و داماد را تا اتاق خصوصی عروس و داماد همراهی می کنند.

غذای عروسی مراکشی

یکی از مهمترین بخش های پذیرایی عروسی خوش‌آمد گویی به مهمانان با سرو خرما و شیر بادام طعم دار شده با کمی اب پرتقال است. سپس مهمانان با انواع و اقسام شیرینی و شکلات و کیک پذیرایی می شوند.

برخی از مراکشی ها رسم دارند که پس از ورود عروس و داماد غذا ها را برای همه سرو کنند. غذاهایی چون ماهی و مرغ، نمادهای باستانی باروری مراکش هستند و اغلب در شب عروسی سرو می شوند. مهمانان با سبزیجات، گوشت مرغ، گوشت گاو و گوشت گوسفند با مخلوط بادام، زردآلو، پیاز و سایر ادویه جات و ترشی جات، همراه با ارزن، پذیرایی می شوند. به دلیل اینکه مراکشی ها به غذای عروسی بسیار اهمیت می دهند، گاهی ممکن است میز غذا پر از بره های کباب شده نیز باشد. دسر هم در جشن عروسی بسیار ساده است و معمولا شامل میوه های خوش طعم خردشده می باشد.

جالب است بدانید که معمولا عروسی مراکشی از ساعت 9 شب اغاز می شود و تا 4 و 5 صبح ادامه دارد! بنابراین صبحانه نیز در این مراسم سرو می شود. صبحانه شامل حریره، نوعی پنکیک به نام بقریر و خوراکی به نام مسمن می باشد.

موسیقی عروسی مراکشی

عروس و داماد با رقص پر جنب و جوش به نام زافا همراه با موسیقی می رقصند و رقص شمشیرهای شعله ور انجام می دهند. مهمان ها تمام شب را با صدای درام، و سازهای زهی به رقص می پردازند.

رسوم ویژه عروسی مراکشی ها

اگرچه این جشن ها خسته کننده به نظر می رسند، اما برای خود مراکشی ها بسیار جذاب است. عروس های مراکشی نیز با روش بسیار خاصی برای مراسم آماده می شوند که شامل ماساژ بدن و حمام شیر است.

نظرات کاربران

نظر خود را درباره این مقاله به اشتراک گذارید.

افسانه

چه جالب.. کاش در مورد همه کشورها رسومشون رو بزارید.. شاید یهو خارجی گیرمون اومد )))